Portret de Artist: Evangeline Zhu

Din 2013, dansatoarea principală Evangeline Zhu merge în turnee cu Shen Yun, în săli de spectacole din întreaga lume. A luat medalia de aur în cadrul competițiilor internaționale de dans clasic chinezesc New Tang Dynasty Television din 2016, precum și în 2014. Cunoscută pentru calmul și prezența ei senină pe scenă, Zhu și stăpânirea ei de sine s-au dovedit a fi remarcabile pentru spectatorii din întreaga lume.

În acest episod al seriei Portret de Artist, dansatoarea principală Evangeline Zhu ne împărtășeste din pasiunile, cariera și viața personală.

12 Întrebări cu Evangeline

Ce te-a determinat să vrei să te alături companiei Shen Yun?
Când am urmărit pentru prima dată un spectacol Shen Yun, am fost uimită de dansurile elegante, de culorile orbitoare și de energia înălțătoare. Mi-am spus: vreau să fac parte din așa ceva!

Când ai început să dansezi?
Când aveam cinci ani. Mama mea m-a înscris la un curs de dans pentru distracție. Îmi amintesc bine - era un curs de balet. Cred că m-a ajutat să realizez mai târziu cât de diferit este dansul clasic chinezesc față de balet. Sunt două sisteme complet distincte, formate în două culturi diferite, deși ambele sunt cuprinzătoare în felul lor.

Ce bucurie neașteptată presupune faptul că ești în turneu?
Este minunat să călătorești în atât de multe țări diferite și să experimentezi tot felul de culturi.

Care este orașul tău preferat de vizitat în turneu?
Roma și Kyoto. Îmi plac foarte mult orașele cu arhitectură antică.

Care îți este cea mai memorabilă reacție a publicului?
După spectacolul nostru din Trieste, Italia, spectatorii de pe stradă ne-au aplaudat tot timpul, de când am ieșit pe ușa scenei, până când ne-am urcat în autocar. Chiar și atunci când autocarul se îndepărtase, ei încă ne aplaudau.

Care crezi că a fost punctul culminant al carierei tale de dansator de până acum?
Arta nu are limite. Când crezi că ai atins cel mai înalt nivel, afli mai târziu că poți ajunge și mai sus.

Dacă te-ai putea descrie în trei cuvinte, care ar fi acestea?
Chinezoaică, perseverentă, disciplinată.

Care este hobby-ul sau pasiunea ta preferată și de ce?
Îmi place să citesc cărți sau să ascult muzică clasică, este foarte relaxant!

Corpul fiecărui dansator este diferit. Tu cum ai grijă de al tău?
Îmi place să-mi masez mușchii atunci când mă dor. De asemenea, de obicei, nu beau lucruri care au un conținut ridicat de zahăr și nu mănânc alimente prea grase.

Care este personajul tău istoric preferat și de ce?
Lao Tzu, care a scris Tao Te Ching (Cartea Căii și a Virtuții - n.t.). Deși conține doar aproximativ 5.000 de caractere chinezești, a fost unul dintre elementele fundamentale ale culturii chineze. De exemplu, la începutul perioadei Primăvară și Toamnă (770-476 î.e.n.), zeci de școli de gândire au luat naștere din ea, așadar, a avut un impact monumental pentru generații întregi

De-a lungul celor peste 100 de spectacole din fiecare sezon, cum reușești să îți menții prospețimea și un standard artistic ridicat?
Renunț la trecut și privesc înainte, la ceea ce pot face mai bine acum și în viitor.

Cum definești succesul în viață?
Cred că succesul nu este definit de nivelul de bogăție sau de prestigiu al cuiva. Mai degrabă este vorba despre faptul că cineva poate să se străduiască mereu mai mult și să se depășească pe sine însuși. Indiferent de domeniul în care activează, doar aceia care pot persevera până la final vor reuși.

PREZENTARE Video
Stele ale Shen Yun: Evangeline Zhu

Apăsați aici pentru a urmări întregul material video.